Nieuws

Workshop Professionele video’s maken met je smartphone

Professionele video’s maken met je mobiele telefoon is snel te leren. Zowel het filmen, monteren en online plaatsen van een video kan allemaal met je telefoon. Wil jij graag jouw buurtinitiatief promoten met leuke, professionele video’s voor je website of social media kanaal? Meld je dan aan voor de gratis workshop ‘Professionele video’s maken met je smartphone’. 

Wat? Gratis workshop van twee avonden
Wie? Voor vrijwilligers van buurtinitiatieven, zoals bewonersorganisaties, speeltuinverenigingen, ontmoetingsplekken voor buurtbewoners, lokale energieinitatieven, sportverenigingen, etc. uit Groningen west (De Buitenhof, Dorkwerd, Gravenburg, De Held, Hoogkerk, Leegkerk, Paddepoel, Reitdiep, Selwerd, Tuinwijk, Vinkhuizen)
Wanneer? Woensdagavond 29 maart en 12 april 2023
Hoe laat? 18.30 – 21.30 uur
Waar? Wijkbedrijf Selwerd, Bottelroosstraat 3, Groningen
Aanmelden via Alma Streefkerk, alma.streefkerk@groningen.nl

Opzet
De workshops worden gegeven door trainer en videomaker Marieke Verdijk. De opzet van de twee workshops is als volgt: in de eerste workshop legt Marieke de tools en middelen uit om een kwalitatief goede video te maken, met professioneel beeld en geluid. Ook laat zij zien hoe je een boodschap succesvol in een video verpakt. Tijdens een gerichte opdracht pas je de opgedane kennis toe. Je bedenkt een verhaallijn, tekent een storyboard en filmt en monteert de beelden in een app op je smartphone. De gemaakte video’s bespreken we vervolgens samen. Aan het einde van de eerste workshop heb je een eerste video gemaakt die direct inzetbaar is en weet je genoeg om zelf verder te gaan. Vervolgens ga je aan de slag met het maken van een korte video in de wijk. Dit kan ook een vlog of een interview zijn. Tijdens de tweede workshop bespreken we de gemaakte video’s samen. Het resultaat is dat je je eigen online video’s kunt maken om zo de online zichtbaarheid van je activiteiten in de wijk te vergroten. 

Deze workshop wordt je gratis aangeboden door gemeente Groningen. Mooie video’s voor jouw vrijwilligersinitiatief. Het enige wat je nodig hebt is jezelf, een beetje tijd en je smartphone!

Proeverij West

Kom mee op ontdekkingstocht langs de zeven initiatieven in het
Westpark & ontdek de gezamenlijke plannen voor het nieuwe
Westpark: natuurlijk avontuurlijk.

  • Activiteiten voor iedereen (jong en oud)
  • (gratis) eten en drinken
  • Live muziek
  • Speuren, doen, ontdekken

Het Westpark is in beweging en verandert nog steeds.
Schooltuintjes, scouting, zelfoogsttuin, voedselbos, tiny houses,
kwekerij, camping, kasteel, doolhof, waterski; genoeg te beleven!
Maar sámen levert het nog veel meer op. Dat laten we jou, onder de
noemer ‘natuurlijk avontuurlijk’ graag zien en beleven.

Kom op de fiets (parkeren op het terrein is niet mogelijk)!
Meer weten?

Opening CasPoMor Park

Aan de Eikenlaan in de wijk Paddepoel staan drie grote flats Castor, Pollux en de Morgenster. Vanuit Co-creatie is samen met bewoners van de flats gekeken om de ruimte tussen de flats opnieuw in te richten met meer groen. Er zijn drie schetsontwerpen gemaakt waaruit één ontwerp gekozen is. Dat ontwerp is inmiddels gerealiseerd. Bij de opening van het park op 17 februari 2022 is dit filmpje gemaakt.